W sprawie zamówienia cateringu na Święta prosimy o kontakt
mailowy zamawiam@cukierniazachcianki.pl
lub telefoniczny: 535 183 931

PRZYSTAWKI

Pasztet Królewski / Sos żurawinowo chrzanowy / korniszony
10 zł / Porcja 90g

Świąteczna sałatka jarzynowa
7 zł / Porcja 150g

Karp po żydowsku / migdał  / rodzynki
12 zł / Porcja 100 g

Pierś z kaczki / mus piernikowo czekoladowy / mandarynka
12 zł / Porcja 80g

Schab ze śliwką / kremowy chrzan / grilowane jabłko
12 zł / Porcja 80g

Ryba po grecku / korzenne warzywa / żurawina / chili
11 zł / Porcja 140g

Marynowany śledź / pieczone kolorowe buraki / jajko / jabłko
10 zł / Porcja 130g

Świąteczny pasztet wegański z soczewicy i kaszy jaglanej / karmelizowana cebulka w koniaku
12 zł / Porcja 100 g

Paszteciki z grzybami i soczewicą
12 zł / Porcja 100 g

PRZYSTAWKI ZAMÓWIENIE MIN 5 PORCJI

SAŁATY

Sałatka z łososiem wędzonym / ziemniaki / ananas / groszek cukrowy / sos piernikowy
21 zł / Porcja 250g

Sałatka kuskus / kalafior / bakalie / natka pietruszki / mięta / świąteczny dressing z kardamonem
21 zł / Porcja 300g

ZAMÓWIENIE MIN 5 PORCJI

PIEROGI

Pierogi ze szpinakiem
2,50 zł/szt.

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
2,70 zł/szt.

Pierogi z kapustą i grzybami
2,70 zł/szt.

Pierogi  ruskie
2,50 zł/szt.

ZAMÓWIENIE MIN 10 SZT.

Dodatki do wyboru :
kwaśna śmietana / okrasa / masło grzybowe – 7 zł / Porcja 10 szt.

DANIA GŁÓWNE

Udko z kaczki pieczone z dynią i jabłkiem / kopytka / sos śliwkowy z żubrówką
45 zł

Wolno pieczony udziec indyczy / dyniowa caponata / sos piernikowy
35 zł

Pieczona szynka / sos śliwkowy / kluski śląskie / duszona czerwona kapusta na czerwonym winie
37 zł

Wigilijny bigos z grzybami / pieczone ziołowe ziemniaczki
25 zł

Dorsz / czarna soczewica z selerem naciowym i śmietaną / zasmażana czerwona kapusta
45 zł

Klopsiki z karpia z suszonymi owocami / palona kasza gryczana / sos winno piernikowy
37 zł

Wigilijny bigos z grzybami i wędzonym tofu / pieczone ziołowe ziemniaczki
25 zł

ZAMÓWIENIE MIN 5 PORCJI

Gramatura
Dania główne : mięso / ryby – 200 – 250g ;
Dodatki skrobiowe – 100 – 150g ;
Surówki – 50 – 100g;